Menu

Tips & Tricks

Je haar verzorgen

Geregeld extra tijd maken voor uw lokken en een vochtinbrengend masker of voedende crème is een verplicht nummer. Vraag aan uw kapper raad over het soort verzorging dat uw haar nodig heeft.
Nog zo’n gouden regel: neem na iedere wasbeurt vijf minuten extra tijd om uw haar met een masker te verzorgen.
Maskers geven allerlei voedende ingrediënten af aan het haar, die beschadigingen van de haarschacht herstellen en de haarschubben sluiten, wat het haar sterker maakt en beschermt.
Maar het grootste meteen zichtbare voordeel van een crèmespoeling is natuurlijk dat het uw haar gladder, zachter en soepeler maakt, waardoor u meteen een perfecte basis hebt om te beginnen stylen.
Geen enkele ster met sluik haar komt met zulke gladde lokken vanonder de douche vandaan. Een gladmakend hulpje is een must voor gladde coupes.
Haarmaskers zijn de uitgelezen luxearrangementen voor uw lokken. Gebruik niet elke wasbeurt een masker, om een productoverdosis te vermijden. Een keer per week wat meer aandacht besteden aan uw haar, is reeds voldoende.
Een andere topper is het vochtinbrengende masker of de moisturizer. Dit masker hydrateert uw haar en maakt het weer soepel.
Droge en gespleten haarpuntjes kunt u verwennen met een serum.
Verzorg uw puntjes en de rest van uw haar zal er fantastisch uitzien.
Om het inwerken van verzorgingsproducten te bevorderen, kunt u een warme handdoek om het haar wikkelen: bevochtig de handdoek, wring het overtollige water er uit en leg hem een paar tellen in een microgolfoven alvorens hem als een tulband om uw scalp te wikkelen.
De zon heeft jammer genoeg niet altijd het beste voor met uw haar: zonnestralen kunnen niet alleen het haaroppervlak ruw maken, ze maken ook de haarschors fragieler waardoor de haarstructuur poreuzer wordt en sneller beschadiging oploopt. Beschermen met uv-filters is de boodschap.