Menu

Tips & Tricks

Het haar van een ster

Wat hebben Jennifer Aniston, J.Lo en Jessica Simpson dat u niet heeft? Een legertje haarspecialisten dat neurotisch elk vrijgevochten haartje in bedwang probeert te houden. Geef toe, dan bent u beter af met deze 55 haartips, die u fabuleus J.Lo-haar garanderen. Minus de neurotische bijwerkingen.

 

Je haar wassen

 

Meer shampoo staat niet gelijk aan schonere haren. Wees zuinig met de hoeveelheid shampoo.Hebt u het idee dat uw haren niet zuiver genoeg zijn, was ze dan liever twee keer, telkens met een beperkte dosis shampoo.
Als u uw haren wast, masseer de hoofdhuid zacht en zorgvuldig. Wild over de hoofdhuid wrijven zorgt voor een overstimulatie van de talgproductie in de haarfollikels,wat uw haar sneller vet doet worden.
Besteed wat extra aandacht aan de hoofdhuid net boven de nek. Op deze plek wordt uw haar immers sneller vuil doordat de huid er meer transpireert dan elders.
Goed spoelen is ook de truc bij uitstek om meer glans te creëren. Koud water dat over het haar loopt sluit de haarschubben, waardoor glans ontstaat. Hoe kouder het water, des te groter het glanseffect. Tja, wie mooi wil zijn, moet kou lijden.
Als ons koudeoffensief u nog niet heeft overtuigd: heet water droogt uw haar en hoofdhuid uit.