VisA VersA
Menu

Tips & Tricks

Je haar föhnen

Laat uw haar zo vaak mogelijk voor 70% aan de lucht drogen en grijp dan pas naar een föhn.
Er is trouwens maar één specifiek moment waarop uw haar werkelijk kan worden gestyled: als uw haar plots van vochtig naar droog verandert. Het heeft dus geen zin al eerder met stylingtoestellen aan de slag te gaan.
Heeft u geen tijd om uw hele coupe minutieus in model te brengen? Concentreer u dan op de voorste haarpartijen en op de zijpartijen, die uw gelaat inkaderen.
Droog eerst uw onderste haarlokken en werk zo naar de bovenste haarlagen toe.
Pas op met warme stylingstoestellen: té vaak een warmtebron die té dicht bij de haarschacht komt, maakt het haar weerbarstig, dof en breekbaar.
Als u een föhn koopt, kies dan een exemplaar met meer dan één temperatuurstand, zodat u een lagere temperatuur kan kiezen als u de haarschacht nadert.
Als u uw haar brusht met een borstel, richt de föhn dan maximaal vijftien seconden op het haar dat om de borstel is gewikkeld en laat het vervolgens enkele seconden afkoelen alvorens u de borstel verwijdert.
Zelfs de strakste brushing kan frizz niet helemaal voorkomen. Wonderbaarlijke antifrizzproducten daaren-tegen…
Gebruik bij het brushen ronde metalen borstels met luchtgaatjes, die de luchtstroom van de föhn een ontsnappingsroute bieden, zodat uw haar niet verbrandt.
Als u uw haar volledig sluik in model heeft geblazen, doet u er goed aan de haaruiteinden met een uitsluitend koude luchtstroom te fixeren. Dit houdt uw sluike kapsel langer in model.
Uw haar met een straightener gladstrijken is net zo moeilijk als het soms lijkt: neem een goed gekamde lok van maximaal twee centimeter, zet de straightener aan de haarwortel en laat het toestel langzaam over uw haar glijden.
Voor extra volume gebruikt u voor het brushen een spray of mousse die volume creëert. Breng het product aan bij de haarwortel en droog uw haar vervolgens voor 90% voorovergebogen.
Een mousse voor natuurlijk volume verdeelt u met een kam over het haar. Spray de mousse op de kam en glijd door uw lokken, van top tot punt.
Natuurlijke beweging zonder veel volume creëert u door uw lokken te kneden terwijl u ze vanop een afstand droog blaast.
Van nature zacht, krullend haar geeft u mooi golvende krullen met een product dat krullen accentueert. Vervolgens monteert u de diffuser op uw föhn en droogt u het haar van de punten tot aan de wortels.
Met een krultang kunt u zelfs sluik haar een Hollywoodiaanse look geven. Probeer het apparaat wel altijd eerst koud uit, tot u de roltechniek te pakken heeft.
Hoe kleiner het ijzer, hoe strakker de krul, en vice versa.
Krul uw lokken niet tot aan de puntjes, maar laat deze sluik, voor een zachtere look.
Als u geen poedelimitatie ten brede wil geven, krult u uw bles wat minder sterk dan de rest van uw haar.
Gestylede lokken houdt u ’s nachts perfect in vorm door er een zijden sjaal om te binden. De sjaal houdt uw lokken in bedwang, gaat statische opspringers tegen en geeft – wat had u gedacht? – een zijden glans.
Haarlak blijft de stylingtopper bij uitstek. Spray nooit te veel lak, en zeker niet van te dichtbij, maar verstuif vanop een afstand een fijne nevel over uw coupe om het model te behouden.
Voor haar dat veel controle nodig heeft, zoekt u producten op basis van wax of klei.
Deze geven ultieme controle.